Menu Zoek

WhatsApp-gebruiker krijgt 2,5 dag om bericht in te trekken

dinsdag 9 augustus 2022

WhatsApp-gebruiker krijgt 2,5 dag om bericht in te trekkenWhatsApp heeft de tijd waarbinnen een verstuurd bericht verwijderd kan worden verlengd. Het is nu 2,5 dag in plaats van 1 uur.

De berichtenapp WhatsApp biedt de mogelijkheid om verstuurde berichten in te trekken. Handig voor wie spijt krijgt van een appje, of voor wie een bericht naar de verkeerde persoon stuurde. Tot voor kort moest de gebruiker dat binnen een uur doen. WhatsApp heeft die tijd uitgebreid naar 2,5 dag.

Melding

Nadat een bericht is verwijderd, verschijnt een melding. Daarin staat dat er een bericht is verwijderd. Het bericht zelf is niet meer te lezen. De ontvanger kan natuurlijk wel het bericht al gelezen hebben voordat het werd verwijderd.

WhatsApp-bericht verwijderen op Android-apparaat

 • Druk met een vinger op het desbetreffende bericht om het te selecteren.
 • Tik bovenin het scherm op het icoon van de prullenbak.
 • Tik op Verwijderen voor iedereen.
 • De eerste keer dat u een bericht verwijdert, volgt een waarschuwing. Tik hierin op OK.

WhatsApp-bericht verwijderen op iPhone

 • Druk met een vinger op het desbetreffende bericht zodat een menu zichtbaar wordt.
 • Tik op Verwijder.
 • Tik linksonder op het icoon van de prullenbak.
 • Tik op Verwijder voor iedereen.
 • De eerste keer dat u een bericht verwijdert, volgt een waarschuwing. Tik hierin op OK.

Meer privacy-functies

WhatsApp heeft meer wijzigingen rondom privacy aangekondigd. Deze functies komen later deze maand. Vanaf dat moment kan een gebruiker instellen dat anderen niet meer zien dat hij of zij online is. Wie deze online-status uitzet, kan zelf ook niet meer de status van andere gebruikers zien. Een andere opvallende wijziging draait om het verlaten van een groepsgesprek. Nu komt er een melding in het gesprek te staan als iemand de groep verlaat. In de toekomst krijgt alleen de groepsbeheerder daar een melding van.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.