Menu Zoek

Groepsgesprekken weigeren kan in WhatsApp

donderdag 4 april 2019

Groepsgesprekken in WhatsAppIn de nieuwste versie van WhatsApp kunnen mensen deelname aan een groepsgesprek weigeren. Tot nu toe kon iedereen iemand anders zomaar aan een groep toevoegen.

Groepsgesprekken zijn op zichzelf heel leuk in WhatsApp. Gezellig met een aantal mensen praten over bepaalde onderwerpen. Bijvoorbeeld met de familie of de buren. Maar dan wel als u er vrijwillig aan meedoet. Tot nu toe kon iedereen naar eigen goeddunken contactpersonen toevoegen aan een gesprek. Daar vroeg de app verder geen toestemming voor aan de betreffende persoon. Iemand die niet in een groep wilde zitten, moest handmatig de groep verlaten. In de nieuwste update is dat aangepast.

Uitnodiging weigeren

In de vernieuwde instellingen staat bij 'Privacy' het onderdeel ‘Groepen’. Stel daar in wie u mag toevoegen aan groepsgesprekken: iedereen, alleen bekenden van u of niemand. Kiest u voor niemand, dan bent u er niet helemaal vanaf. Als iemand u wil toevoegen, krijgt u een uitnodiging. U kunt er dan alsnog op ingaan of de uitnodiging negeren.

De nieuwe instellingen worden de komende periode verspreid via updates.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.