Menu Zoek

WhatsApp voegt snel delen op iPhone toe

dinsdag 31 maart 2020
Snel delen

WhatsApp heeft er binnen iOS 13 een handige functie bij gekregen. Foto’s en berichten uit andere apps zijn sneller te delen doordat er suggesties voor contactpersonen in het deelmenu staan.

Dat klinkt ingewikkeld, maar is het niet. Wat ervoor nodig is, is een iPhone met iOS 13 en de nieuwste versie van WhatsApp. Wie een foto wil delen vanuit zijn Filmrol, of een website die openstaat in Safari, tikt op het pictogram met het vierkantje en de pijl omhoog. In het deelmenu staan allerlei opties, zoals apps om de selectie mee te delen.

Nieuw is dat contactpersonen uit WhatsApp er ook meteen tussenstaan. U ziet hun naam en het logo van WhatsApp. Door te tikken op de naam van de persoon, deelt u de site of de foto.

Snel delen via nieuwe functie van WhatsApp

WhatsApp bijwerken

De update van WhatsApp is eventueel handmatig te vinden via de App Store. Tik in de App Store op het rondje rechtsboven. Onderin staat een lijst met apps om te updaten. Tik op Werk alle bij om de apps naar de nieuwste versie bij te werken.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.