Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Windows 10 gaat op de schop

maandag 7 juni 2021

Windows 10 vernieuwd, najaar 2021Microsoft plant tal van vernieuwingen voor Windows dit najaar. Onder de codenaam 'Sun Valley' wordt aan een nieuw besturingssysteem gebouwd. Microsoft presenteert de vernieuwingen op 24 juni in een livestream.

Nu Microsoft gestart is met de verspreiding van de eerste grote Windows 10-update van 2021 zijn de blikken gericht op het najaar. En met reden. Want met veel tromgeroffel kondigt Microsoft grote veranderingen aan voor Windows. De geruchtenmachine draait op volle toeren maar nu al is met zekerheid te zeggen dat het Startmenu, de Taakbalk, het Actiecentrum en de Windows Verkenner onder handen worden genomen. Het resultaat zal nog steeds Windows zijn, maar niet zoals wij het nu kennen. Manager Satya Nadella, die aan het hoofd staat bij Microsoft, spreekt van 'de volgende Windows-generatie'. De najaarsplannen worden ontwikkeld onder de codenaam 'Sun Valley'. Een populair gerucht gaat dat Microsoft de vernieuwingen aangrijpt om het systeem om te dopen tot 'Windows 11'. Wat de definitieve benaming ook wordt: Microsoft houdt vast aan de belofte dat elke update gratis blijft. Volgens een systeem dat Apple al jaren toepast op MacOS.

Presentatie

Microsoft streamt op 24 juni een live-evenement waarin de vernieuwingen onthuld worden. Dat we eind 2021 een vernieuwd Windows tegemoet kunnen zien, staat vast. Natuurlijk zorgt SeniorWeb ervoor dat er een geschikte online cursus plus artikelen klaar staan om u de weg te wijzen in het nieuwe systeem.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.