Zoeken
Menu Zoek

Windows 10 krijgt verbeterde privacy-instellingen

woensdag 11 januari 2017

Windows 10, privacyMicrosoft maakt het gemakkelijker en inzichtelijker om allerlei privacy-instellingen te beheren.

Windows 10 deelt standaard veel privacygevoelige informatie. Microsoft gebruikt die informatie bijvoorbeeld om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Of om het besturingssysteem te verbeteren. Niet iedereen wil die informatie delen met Microsoft. Het is namelijk niet duidelijk wat er verder met deze info gebeurt.

Scherm met instellingen
Nu is het heel goed mogelijk om het delen van deze informatie uit te zetten (zie bijvoorbeeld het artikel 'Windows 10: privacy en basisinstellingen') maar toch heeft Microsoft sinds de lancering van Windows 10 de nodige kritiek te verduren gekregen vanwege deze privacy-instellingen. Vandaar dat het bedrijf heeft besloten ze aan te passen. Er komt een nieuw instellingenscherm dat veel overzichtelijker wordt. Eén ding blijft hetzelfde: de schuifjes staan standaard op 'aan' en er wordt van de gebruiker verwacht dat hij ze zelf uitzet. Het nieuwe scherm is onderdeel van de eerste grote Windows-update van 2017. Deze update wordt in april verwacht.

Privacy-dashboard
Daarnaast heeft Microsoft een zogeheten privacy-dashboard gelanceerd. Dit is gekoppeld aan een Microsoft-account en staat los van het besturingssysteem. Via dit dashboard beheert de gebruiker wat er opgeslagen wordt van de Microsoft-producten hij gebruikt. Denk daarbij aan de browsegeschiedenis in Edge of de zoekopdrachten in zoekmachine Bing. Het nieuwe dashboard is al actief en te vinden op de pagina 'Uw privacy'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.