Menu Zoek

Windows 7 geeft melding over stoppen ondersteuning

dinsdag 22 oktober 2019

Windows 7 toont melding over einde ondersteuningGebruikers van Windows 7 krijgen een melding op het Bureaublad waarin staat dat de ondersteuning voor Windows 7 in 2020 stopt. Het bericht kan Engelstalig zijn.

Op 14 januari 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning voor Windows 7. Het systeem krijgt geen nieuwe updates meer. Ook nieuwe veiligheidsproblemen pakt Microsoft niet meer aan. De pc blijft nog wel werken, maar het risico op problemen door hackers, virussen en andere narigheid wordt groter.

De melding zelf bevat een link naar een webpagina van Microsoft. Daarop staan tips om over te stappen op Windows 10. Hebt u Windows 7 en ziet u een melding in beeld over dit onderwerp? Sluit de melding dan door te klikken op het kruisje rechtsboven in het venster.

Advies SeniorWeb

Microsoft zegt dat het beter is over te stappen op Windows 10. SeniorWeb vindt dat ook. De enige manier om Windows 7 veilig te blijven gebruiken is namelijk zonder internet. Lees hier meer over in het artikel 'Windows 7 stopt, wat moet ik doen?'

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.