Menu Zoek

Word, Excel en PowerPoint in één Android-app

dinsdag 18 februari 2020

Nieuwe Office app voor AndroidDe apps van Word, Excel en PowerPoint zijn op Android-toestellen voortaan te vinden in één Office-app. Microsoft combineerde de drie losse toepassingen in de app Microsoft Office.

De app werd speciaal gemaakt voor smartphones. Tot nu toe waren er drie losse apps voor en moesten gebruikers telkens van app wisselen als ze een ander onderdeel van Office wilden gebruiken.

Veelgebruikte Office-functies

De app bevat veelgebruikte functies voor het maken en bewerken van Office-bestanden. Ook zitten er sjablonen in. De bestanden zijn op te slaan op internet of op het eigen apparaat. Wie een foto maakt van een document, kan er via een tik op de knop een bewerkbaar Word-document van maken. Afbeeldingen van tabellen zijn om te zetten in Excel-bestanden. Ook maken gebruikers makkelijk pdf’s van bestanden.

App downloaden

De app is gratis te downloaden in de Play Store. De algemene functies zijn er voor iedereen. De uitgebreide opties zijn er alleen voor mensen met een Office 365-abonnement.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.