Menu Zoek

Wordt gratis roaming binnen de EU verlengd?

woensdag 24 februari 2021

Verlenging gratis roaming EUInternetten met je eigen bundel kan binnen alle EU-landen. De regeling loopt volgend jaar af maar de Europese Commissie wil graag verlengen met 10 jaar.

Binnen de EU-landen kan iedereen gebruik blijven maken van zijn eigen databundel. Consumenten maken zodoende gebruik van een gastnetwerk zonder extra kosten. Roaming, zoals het gebruik van een ander dan het eigen netwerk heet, is sinds juli 2017 gratis. Destijds is in de Europese Commissie afgesproken dat de regeling vijf jaar geldt.

Regeling verlengen en uitbreiden

Op 30 juni 2022 loopt de regeling af. De commissie stelt voor om 'm met tien jaar te verlengen. Verder wil men de regeling uitbreiden. De gebruiker moet de garantie krijgen op dezelfde snelheid en kwaliteit als in het eigen land. Mits dat beschikbaar is: landen waar bijvoorbeeld nog geen 5G-netwerk beschikbaar is, kunnen maximaal 4G bieden.

Wanneer er een beslissing wordt genomen over het voorstel tot verlenging is nog niet bekend.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.