Menu Zoek

Zelf wifi-signaal meten met nieuwe app Ziggo

donderdag 31 oktober 2019

Ziggo Wifi AssistentZiggo heeft een app gemaakt die de kwaliteit van een wifi-verbinding op verschillende plekken in huis meet. Zodat in één oogopslag probleemhoekjes zichtbaar worden.

Hapert het draadloze internet op sommige plekken in huis? De nieuwe wifi-app van Ziggo meet waar in huis het misgaat. Technische kennis is niet nodig. Een Ziggo-abonnement ook niet. Een bestaande wifi-verbinding wel natuurlijk.

Hoe werkt het?

De app gebruikt de camera op de smartphone om een driedimensionale plattegrond te maken van een omgeving. Chris, de virtuele wifi-expert van Ziggo, loodst u door alle stappen. De gebruiker verricht verschillende metingen. Bijvoorbeeld in alle kamers in huis. In verschillende hoeken. Per meting wordt aangegeven hoe het wifi-signaal ter plekke is. De app geeft daarna mogelijke oplossingen en tips ter verbetering van het signaal.

Bijzonder aan de app is dat hij gebruikmaakt van augmented reality (AR). In goed Nederlands 'toegevoegde werkelijkheid'. Dat betekent dat u via de camera van de smartphone het resultaat van elke meting ziet verschijnen.

De Ziggo Wifi Assistant is er voor de iPhone/iPad en Android-toestellen:

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.