Menu Zoek

Ziggo mail: pas voor 30 mei de instellingen aan

woensdag 24 mei 2023

Ziggo mail: pas voor 30 mei de instellingen aanZiggo heeft klanten een mail gestuurd waarin staat dat zij voor 30 mei de mailinstellingen moeten aanpassen. Let op: dit is geen spam.

Gebruikers van Ziggo Webmail hoeven niks aan te passen. Daar veranderen de instellingen automatisch. Dat geldt niet voor mensen die een mailprogramma op de computer gebruiken of een app op de smartphone. Zij moeten de mailinstellingen wel aanpassen. Anders kunnen ze na 30 mei niet meer mailen. Ziggo wil dat klanten de mailinstellingen wijzigen om de kans op misbruik van het mail-account te verkleinen.

Aanpassen van mailinstellingen

In de mail verwijst Ziggo naar de website. Daar staat stap voor stap uitgelegd hoe klanten hun mailinstellingen kunnen veranderen. Bij elke stap staan foto’s. Klik op de link hieronder en klik daarna op het mailprogramma dat u gebruikt. Hierna ziet u de stappen. U kunt op de website ook klikken op Smartphone of Tablet, als u Ziggo-mail via deze apparaten gebruikt.

Pas zo de mailinstellingen aan.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.