SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Zoekgeschiedenis Google automatisch verwijderen

donderdag 27 juni 2019

GoogleGebruikers van Google kunnen vanaf nu hun opgeslagen zoekgeschiedenis automatisch laten verwijderen na drie of achttien maanden.

Google geeft gebruikers steeds meer controle over wat er over hen wordt opgeslagen. Al moet u zich geen illusies maken: wie niet gevolgd wil worden moet wegblijven van Google. Maar de zoekgigant geeft vanaf nu in elk geval meer mogelijkheden wanneer het gaat om bewaarde zoekopdrachten. Tot nu toe hadden gebruikers slechts de keuze uit wel of niet opslaan. Wie koos voor bewaren, kon vervolgens handmatig (een deel van) de opgeslagen zoekgeschiedenis verwijderen. Vanaf nu kunnen gebruikers instellen dat de geschiedenis na drie of achttien maanden automatisch wordt gewist.

Instellingen zoekgeschiedenis aanpassen

  • Ga naar de pagina Mijn Google-activiteit (en log indien nodig in).
  • Klik links op Activiteitsopties.
  • Klik onder 'Web- en app-activiteit' op Activiteit beheren.
  • Klik op de knop Kiezen voor automatische verwijdering.
  • Selecteer de gewenste optie en klik op Volgende.
  • Klik op OK.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.