Menu Zoek

Zoekmachine Ecosia plant 112 miljoen bomen

donderdag 29 oktober 2020

EcosiaZoekmachine Ecosia gebruikt haar winst om bomen te planten. Op die manier compenseert het bedrijf het stroomverbruik als gevolg van het gebruik van de zoekmachine.

Energieverbruik zoekopdrachten

Elke seconde verwerkt Google zo'n 75.000 zoekopdrachten. Dat kost stroom: naar schatting ongeveer 22 kWh. Omgerekend is er iets meer dan 2 minuten nodig om het hele jaarverbruik van een gemiddeld Nederlands huishouden op te maken.

Bomen planten

Zoekmachine Ecosia zet daar iets tegenover. Het bedrijf zorgt haalt de benodigde stroom voor haar servers uit zonnepanelen. En met de winst die Ecosia maakt, plant het bedrijf bomen. In de 10 jaar dat het bedrijf bestaat zijn er meer dan 112 miljoen bomen geplant. Een aantal dat indruk maakt: heel Nederland telt 162 miljoen bomen.

Privacy

Tel daarbij op dat Ecosia gebruikersgegevens niet doorverkoopt aan adverteerders. Aanleiding genoeg om eens een kijkje te nemen bij deze zoekmachine: www.ecosia.org

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.