Menu Zoek

SeniorWeb helpt senioren al 25 jaar!

Utrecht, 13 september - SeniorWeb bestaat deze maand 25 jaar. Sinds 1996 maakt SeniorWeb de digitale wereld begrijpelijk voor senioren, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. De organisatie doet dat met een unieke combinatie van educatie, inspiratie en computerhulp. In de afgelopen 25 jaar zijn er honderdduizenden senioren opgeleid en miljoenen mensen geholpen met hun vragen en problemen op digitaal gebied. Met een stabiel ledenaantal van 150.000, 3.000 vrijwilligers en 425 leslocaties verspreid over het hele land heeft de vereniging SeniorWeb ondertussen een stevig landelijk netwerk.

Klaar voor de toekomst
Daniël de Levita, directeur van SeniorWeb, blikt vooruit naar de toekomst: ‘Online zijn wordt onderdeel van het leven, van iedereen. De samenleving blijft immers digitaliseren. We willen alle senioren laten zien dat digitaal fit zijn kansen geeft. We spannen ons in om senioren positieve digitale ervaringen te geven, zodat zij hun vertrouwen opbouwen. Oók de mensen die het moeilijk vinden om met digitale apparaten om te gaan. We hebben de middelen, kennis én de mensen om hulp te bieden. We staan klaar voor de komende 25 jaar!’

Jubileumwebsite en nieuw logo
We starten het jubileumjaar met de lancering van een speciale website vol informatie over 25 jaar SeniorWeb. Op deze website, seniorweb.nl/25-jaar, staat onder andere een interview met oud-voorzitter Lieteke van Vucht Tijssen en huidige voorzitter Moniek van Jaarsveld. Zij blikken terug op 25 jaar digitale ontwikkelingen en kijken vooruit naar de toekomst van SeniorWeb.
Tevens introduceren we een nieuw logo. Modern, fris en eigentijds, maar nog steeds herkenbaar aan de kleuren groen en oranje en door de stern die nog over de wereldbol vliegt. De stern staat voor vrijheid, zelfontplooiing en onafhankelijkheid. Omdat er ook tijdens het surfen over het web geen grenzen bestaan. De computer en het internet vergroten de onafhankelijkheid en de mogelijkheden voor zelfontplooiing.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Meer informatie
Komend jaar zullen er diverse activiteiten in het kader van ons jubileum gaan plaatsvinden. Daarover volgt later meer informatie. Wilt u nu al meer weten over 25 jaar digitalisering in Nederland en de rol van SeniorWeb daarin? Neem dan contact op met Saskia Hamminga-Roest, marketing- en communicatiemanager SeniorWeb. E-mail: shamminga@seniorweb.nl, telefoon 030-2769945.

Over SeniorWeb
SeniorWeb is een landelijke vereniging zonder winstoogmerk, die sinds 1996 actief is. Wij vinden de digitale samenleving een onmisbaar onderdeel van het leven van senioren. Het is onze missie senioren het gemak en plezier van de digitale wereld te laten ontdekken. De combinatie van informatie, educatie en hulp maakt SeniorWeb uniek. Met 150.000 leden, 3.000 vrijwilligers, een drukbezochte website (17 miljoen bezoeken per jaar), het populaire tijdschrift Enter, computerhulp (via internet, telefonisch en aan huis) en 425 leslocaties in het hele land brengt SeniorWeb de digitale wereld en senioren dichter bij elkaar. Zie ook de SeniorWeb infographic.


Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.