Menu Zoek

SeniorWeb sluit zich aan bij Alliantie Digitaal Samenleven

Utrecht, 4 juni 2019 - SeniorWeb heeft zich aangesloten bij de Alliantie Digitaal Samenleven. De alliantie is een groep van publieke en private organisaties die wil bijdragen aan een inclusieve digitale samenleving. Doel is om tot een gezamenlijke aanpak te komen om alle mensen, jong en oud, in staat te stellen mee te blijven doen in de digitaliserende samenleving. De alliantie zal de aanpak continue toetsen aan de maatschappij.

Alliantie Digitaal Samenleven

In maart 2019 is de Alliantie Digitaal Samenleven gepresenteerd tijdens de Conferentie Nederland Digitaal door Staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en prinses Laurentien. Het was de eerste keer dat zo veel verschillende perspectieven bijeenkwamen rondom het urgente en complexe vraagstuk van inclusie en balans in een digitale samenleving: van onderwijs tot het bedrijfsleven en van de overheid tot de wetenschap. Inmiddels hebben 40 organisaties, waaronder SeniorWeb, zich bij de alliantie aangesloten. Dit zijn vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, private organisaties met maatschappelijke doelstellingen, uitvoeringsorganisaties van de overheid en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Ministerie van VWS.

SeniorWeb en digitale inclusie

Voor SeniorWeb is aansluiting bij de alliantie een logische stap. SeniorWeb richt zich namelijk al bijna 23 jaar op het verbeteren van digitale vaardigheden van senioren, zodat zij kunnen blijven meedoen in de maatschappij en niet achterblijven. Daniël de Levita, directeur van SeniorWeb, geeft aan waarom deze alliantie zo belangrijk is: 'Digitale ontwikkelingen gaan snel en niet iedereen kan deze bijhouden. Er zijn nog meer dan een miljoen Nederlanders die niet digitaal vaardig zijn, dit zijn natuurlijk veel ouderen maar bijvoorbeeld ook veel laaggeletterden. Digitale vaardigheden zijn essentieel voor iedereen om mee te kunnen doen, ze vergroten je wereld en zelfredzaamheid. SeniorWeb wil hier graag een bijdrage aan leveren'.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Meer informatie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Saskia Hamminga-Roest, marketing- en communicatiemanager SeniorWeb. E-mail: shamminga@seniorweb.nl, telefoon 030-2769945.

Over SeniorWeb

SeniorWeb is een landelijke vereniging zonder winstoogmerk die al sinds 1996 actief is. Wij vinden de digitale samenleving een onmisbaar onderdeel van het leven van senioren. Het is onze missie senioren het gemak en plezier van de digitale wereld te laten ontdekken. De combinatie van informatie, educatie en hulp maakt SeniorWeb uniek. Met 150.000 leden, 2.900 vrijwilligers, een drukbezochte website (ruim 13 miljoen bezoeken per jaar), het populaire tijdschrift Enter, computerhulp (via internet, telefonisch en aan huis) en 410 leslocaties in het hele land brengt SeniorWeb de digitale wereld en senioren dichter bij elkaar. Zie ook de SeniorWeb infographic of kijk voor meer informatie op www.seniorweb.nl

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.