Menu Zoek

SeniorWeb, Vereniging van Openbare Bibliotheken en Koninklijke Bibliotheek bundelen krachten

PERSBERICHT

UTRECHT, 13 december 2017 - Vandaag ondertekenden SeniorWeb, de Vereniging van Openbare Bibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek een overeenkomst, voor de duur van een jaar, om samen te werken aan het vergroten van digitale vaardigheden en digitale participatie van ouderen.

Deze overeenkomst is vervolg op een eerdere samenwerking tussen SeniorWeb en de Koninklijke Bibliotheek. Voor nog betere betrokkenheid van de openbare bibliotheken is de overeenkomst nu tussen genoemde drie partijen aangegaan voor de periode van een jaar.

Bibliotheken en SeniorWeb
Monique van Kol, Bibliotheek Oosterschelde is heel enthousiast over de samenwerking:
“Wij werken samen met SeniorWeb omdat we vertrouwen hebben in het cursusmateriaal. Dit materiaal zit goed in elkaar en is vaak voorzien van een docentenhandleiding waardoor vrijwilligers eenvoudig maar goed voorbereid de cursussen kunnen geven. Omdat wij op meerdere locaties een SeniorWeb locatie zijn willen wij een eenduidig cursusaanbod uitrollen en het materiaal van SeniorWeb maakt dat voor ons mogelijk”.
In totaal zijn er 84 lokale bibliotheken die samenwerken met een SeniorWeb Leercentrum.

Sociale staat van Nederland
Een miljoen mensen in Nederland zijn digibeet. Het op 12 november verschenen rapport 'De sociale staat van Nederland 2017' van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) benoemt de groep 'voor wie het moeilijk of onmogelijk is om met internet om te gaan, e-mails te versturen, of anderszins te communiceren via sociale media'.

Ondertekening
De ondertekening vond plaats op 13 december 2017 door Daniël de Levita namens SeniorWeb, Arthur Schellekens namens de Vereniging van Openbare Bibliotheken en Jos Debeij namens de Koninklijke Bibliotheek.

V.l.n.r. op de foto: Jos Debeij, Francien van Bohemen, Arthur Schellekens, Ingrid Kock, Daniël de Levita.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid Kock, Manager PCHulp en Leercentra SeniorWeb, via 030-2769955 of ikock@seniorweb.nl

Over SeniorWeb
SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 425 cursuslocaties en 3.050 vrijwilligers. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren.

Over de Koninklijke Bibliotheek
De KB is de nationale bibliotheek: vanuit de kracht van het geschreven woord dragen we bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Dit doen we samen met vele partners in het domein van de openbare bibliotheken, het erfgoed en de wetenschap.

Over de Vereniging van Openbare Bibliotheken
Onze Vereniging van Openbare Bibliotheken is een brancheorganisatie die slagvaardig, flexibel en vraaggestuurd optreedt als belangenbehartiger, contractpartij, dienstverlener, werkgeversorganisatie en ontmoetingsplek voor onze leden. Versterking van de maatschappelijke rol van onze leden staat centraal.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.