Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Wat krijgt u terug?

Als vrijwilliger bij SeniorWeb wordt u goed begeleid. U kunt met uw vragen altijd bij ons terecht, u wordt regelmatig uitgenodigd voor interessante trainingen en bijeenkomsten en u bent gratis lid van SeniorWeb.

Ondersteuning bij uw vrijwilligerswerk

Vanzelfsprekend ondersteunt SeniorWeb u bij uw vrijwilligerswerk. U kunt altijd bij ons terecht voor hulp bij vragen en voor praktisch advies. Ook hebt u toegang tot het intranet voor vrijwilligers, waar u een schat aan informatie voor uw vrijwilligerswerk vindt. Voor de leslocaties ontwikkelt SeniorWeb lesmateriaal in samenwerking met Visual Steps. Ook stimuleert SeniorWeb de uitwisseling van kennis en ervaring tussen vrijwilligers.

Leercentrum

Trainingen en bijeenkomsten
Digitale ontwikkelingen gaan snel. Daarom organiseert SeniorWeb regelmatig trainingen en bijeenkomsten voor vrijwilligers in het hele land. Naast het opdoen van nieuwe kennis kunt u tijdens de trainingen volop ervaringen met uw collega-vrijwilligers uitwisselen. En natuurlijk ontmoet u ook de mensen van het verenigingsbureau! Enkele voorbeelden van onze trainingen en bijeenkomsten:

 • Bijeenkomsten
  SeniorWeb vindt persoonlijk contact met haar vrijwilligers belangrijk. Daarom organiseren we regelmatig bijeenkomsten voor PCHulp- en leslocatie-vrijwilligers, waar ontmoeting en uitwisseling centraal staan. Tijdens deze bijeenkomsten nodigen we u ook graag uit mee te denken over de verdere ontwikkeling van de vrijwilligersdiensten van SeniorWeb.

 • Informatie- en inspiratiedagen PCHulp en Leren aan Huis
  In het voor- en najaar organiseren we voor PCHulp- en Leren aan Huis-vrijwilligers ontmoetings- en inspiratiedagen. Hét moment om weer eens bij te praten met collega-PCHelpers en op de hoogte te blijven van interessante digitale onderwerpen en trends, waarvoor we boeiende sprekers uitnodigen.

 • Docententrainingen voor leslocaties
  SeniorWeb organiseert geregeld trainingen voor de docenten van de SeniorWeb Leslocaties over actuele digitale onderwerpen die bij senioren in de belangstelling staan.

 • Ambassadeursdag
  Elk voorjaar zet SeniorWeb alle vrijwilligers in het zonnetje op de Ambassadeursdag: een dag vol feest, ontmoetingen, inspiratie en amusement! Hieronder ziet u het filmpje van de Ambassadeursdag 2018.

Reiskostenvergoeding
Als u als vrijwilliger naar een bijeenkomst of een training komt die SeniorWeb organiseert, dan worden uw reiskosten vergoed.

Schade- en ongevallenverzekering

Voor alle vrijwilligers van SeniorWeb is een schade- en ongevallenverzekering afgesloten.

Gratis lidmaatschap van SeniorWeb

Als vrijwilliger bent u gratis lid van SeniorWeb! Via ons tijdschrift Enter, onze nieuwsbrief en de website bent u daardoor altijd op de hoogte van relevante digitale ontwikkelingen: een handige informatiebron voor uw vrijwilligerswerk! Lees hier meer over het SeniorWeb-lidmaatschap.


Vrijwilliger worden?
Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij SeniorWeb? Bekijk de mogelijkheden, en meld u aan!

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Aan de slag als vrijwilliger?

Bij SeniorWeb zijn 3.000 vrijwilligers actief. Ze geven les in een leslocatie, helpen leden met computerproblemen of begeleiden een SeniorWeb Club.

Word vrijwilliger
Leslocatie starten

SeniorWeb biedt op 425 locaties in Nederland cursussen en workshops. Interesse om zelf een leslocatie te starten? Neem contact met ons op.

Lees meer over leslocaties
Ria Agoston-Janssen
" Gebruik de toetsencombinatie Windowstoets + punt en prompt verschijnen er leuke emoji’s op uw scherm!"
Ria Agoston-Janssen SeniorWeb-lid
Lees verder