SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Wat kunt u doen?

Locatie-vrijwilliger Liena Veenstra: 'Lesgeven is het leukste dat er is!'

Als vrijwilliger kunt u actief zijn bij ledendienst PCHulp, Leren aan Huis en Webdiensten (Clubs, Fotowedstrijd) en de leslocaties in het hele land.

Vrijwilligerswerk bij computerhulpdienst PCHulp

Bent u sterk in het oplossen van computerproblemen en vindt u het leuk om mensen te helpen? Hebt u een goede kennis van Windows-, Apple- of Androidsystemen of combinaties daarvan, en bent u geduldig, sociaal en communicatief sterk? Volgt u nieuwe ontwikkelingen in ICT met grote belangstelling? Bij ledendienst PCHulp helpt u SeniorWeb-leden bij digitale problemen. Via internet, per telefoon of aan huis. U geeft geen les, maar u geeft leden wel uitleg bij uw hulp. Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij PCHulp? Mail uw motivatie en uw digitale vaardigheden in een kort CV naar pchulp@seniorweb.nl. Wij nemen dan contact met u op.   

Leren aan Huis

Vrijwilligerswerk bij Leren aan Huis

Vindt u het leuk om senioren aan huis te helpen met hun vragen over het gebruik van hun computer, tablet, smartphone, internet en meer? Kunt u zaken rondom het gebruik van die apparaten uitleggen in voor senioren begrijpelijke taal? Vindt u het leuk uw kennis over digitale zaken op peil te houden en te delen met anderen? Bij onze ledendienst Leren aan Huis helpt u leden van SeniorWeb thuis bij uiteenlopende vragen over computergebruik. Maatwerk staat hierbij voorop. U bent geduldig, en u kunt goed luisteren en doorvragen. Zo ontdekt u snel wat iemand graag wil leren. Zoekt u vrijwilligerswerk met veel zelfstandigheid en vrijheid om uw eigen tijd in te delen? Dan zoeken wij u als vrijwilliger bij onze dienst Leren aan Huis! Mail uw motivatie en uw ervaring met een kort CV naar Hans Straatman, projectleider Leren aan Huis, e-mailadres hstraatman@seniorweb.nl. Hij neemt dan contact met u op. 

Vrijwilligerswerk bij de Webdiensten en redactie  
Leden van SeniorWeb kunnen aan diverse online activiteiten deelnemen: de Clubs, de Fotowedstrijd en de Mailgroepen. Deze activiteiten worden begeleid door een groep ervaren vrijwilligers die er zelf ook actief aan meedoen. Ook bij enkele website-onderdelen is een aantal vrijwilligers betrokken. Op dit moment zijn er geen vacatures voor vrijwilligerswerk bij de Webdiensten en de redactie. 

Vrijwilligerswerk bij de leslocaties

SeniorWeb organiseert door het hele land cursussen, workshops en individuele lessen voor senioren over computers, tablets en internet. Dit gebeurt in ruim 415 leslocaties. Deze zijn voor iedereen toegankelijk: leden én niet-leden van SeniorWeb. De lessen in de leslocaties zijn begrijpelijk en betaalbaar. Vindt u het leuk om senioren meer te leren over de digitale wereld? Bent u geduldig, sociaal en communicatief sterk, en volgt u digitale ontwikkelingen op de voet? Dan is vrijwilligerswerk bij de leslocaties misschien iets voor u. Voor vacatures kunt u rechtstreeks contact met een leslocatie bij u in de buurt opnemen.

Tip: Bekijk de Ambassadeursgids (praktische handleiding voor Ambassadeurs) voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij SeniorWeb.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Aan de slag als vrijwilliger?

Bij SeniorWeb zijn 2.900 vrijwilligers actief. Ze geven les in een leercentrum, helpen leden met computerproblemen of begeleiden een SeniorWeb Club. 

Word vrijwilliger
Leercentrum starten

SeniorWeb biedt op 415 locaties in Nederland cursussen en workshops. Interesse om zelf een Leercentrum te starten? Neem contact met ons.

Lees meer over Leercentra
Coby van Roon
"Maak een back-up van WhatsApp zodat u uw berichtjes niet kwijt kunt raken!"
Coby van Roon SeniorWeb-lid
Lees verder