Zoeken
Menu Zoek

Wat kunt u doen?

Locatie-vrijwilliger Liena Veenstra: 'Lesgeven is het leukste dat er is!'


Als vrijwilliger kunt u actief zijn bij ledendienst PCHulp, de Online ledenactiviteiten en de Leslocaties.

Vrijwilligerswerk bij computerhulpdienst PCHulp
Bent u sterk in het oplossen van computerproblemen en vindt u het leuk om mensen te helpen? Hebt u een goede kennis van Windows-, Apple- of Androidsystemen of combinaties daarvan, en bent u geduldig, sociaal en communicatief sterk? Volgt u nieuwe ontwikkelingen in ICT met grote belangstelling? Bij ledendienst PCHulp helpt u SeniorWeb-leden bij digitale problemen. Via internet, per telefoon of aan huis. U geeft geen les, maar u geeft leden wel uitleg bij uw hulp. Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij PCHulp? Mail uw motivatie en uw digitale vaardigheden in een kort CV naar pchulp@seniorweb.nl. Wij nemen dan contact met u op. 

Vrijwilligerswerk bij de Online ledenactiviteiten en redactie
Leden van SeniorWeb kunnen aan diverse online activiteiten deelnemen: de Clubs, de Fotowedstrijd en de Mailgroepen. Deze activiteiten worden begeleid door een groep ervaren vrijwilligers die er zelf ook actief aan meedoen. Ook bij enkele website-onderdelen is een aantal vrijwilligers betrokken. Op dit moment zijn er geen vacatures voor vrijwilligerswerk bij de Online ledenactiviteiten en de redactie.

Vrijwilligerswerk bij de Leslocaties
SeniorWeb organiseert door het hele land cursussen, workshops en individuele lessen voor senioren over computers, tablets en internet. Dit gebeurt in ruim 425 Leslocaties. Deze zijn voor iedereen toegankelijk: leden én niet-leden van SeniorWeb. De lessen in de Leslocaties zijn begrijpelijk en betaalbaar. Vindt u het leuk om senioren meer te leren over de digitale wereld? Bent u geduldig, sociaal en communicatief sterk, en volgt u digitale ontwikkelingen op de voet? Dan is vrijwilligerswerk bij de Leslocaties misschien iets voor u. Op deze pagina vindt u de Leslocaties in uw omgeving. Voor vacatures kunt u rechtstreeks contact met hen opnemen.

Bekijk de Ambassadeursgids (praktische handleiding voor Ambassadeur) voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij SeniorWeb.
    
                           

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Aan de slag als vrijwilliger?

Bij SeniorWeb zijn 3.000 vrijwilligers actief. Ze geven les in een leercentrum, helpen leden met computerproblemen of begeleiden een Club. 

Word vrijwilliger
Leercentrum starten

SeniorWeb biedt op 400 locaties in Nederland cursussen en workshops. Interesse om zelf een Leercentrum te starten? Neem contact met ons.

Lees meer over Leercentra
Chris Remmel
"Zó vult u digitale formulieren in zonder automatische spatie."
Chris Remmel SeniorWeb-vrijwilliger
Lees verder