Menu Zoek

Wat kunt u doen?

Als vrijwilliger kunt u actief zijn bij ledendiensten PCHulp en Leren aan Huis, en in de leslocaties in het hele land.

Vrijwilligerswerk bij computerhulpdienst PCHulp

Bent u sterk in het oplossen van computerproblemen en vindt u het leuk om mensen te helpen? Hebt u een goede kennis van Windows-, Apple- of Androidsystemen of combinaties daarvan, en bent u geduldig, sociaal en communicatief sterk? Volgt u nieuwe ontwikkelingen in ICT met grote belangstelling? Meld u dan aan als PCHulp-vrijwilliger!

Bij ledendienst PCHulp helpt u SeniorWeb-leden bij problemen met hun smartphone, tablet of computer. Via internet, per telefoon of aan huis. U geeft geen les, maar u geeft leden wel uitleg bij uw hulp. Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij PCHulp? Mail uw motivatie en uw digitale vaardigheden in een kort CV naar pchulp@seniorweb.nl. U hoort dan zo snel mogelijk van ons.

Leren aan Huis

Vrijwilligerswerk bij Leren aan Huis

Vindt u het leuk om senioren aan huis te helpen met hun vragen over het gebruik van hun computer, tablet, smartphone, internet en meer? Kunt u het gebruik van die apparaten uitleggen in voor senioren begrijpelijke taal? Vindt u het leuk uw kennis over digitale zaken op peil te houden en te delen met anderen? Meld u dan aan als Leren aan Huis-vrijwilliger!

Bij onze ledendienst Leren aan Huis helpt u leden van SeniorWeb thuis bij uiteenlopende vragen over computergebruik. Maatwerk staat hierbij voorop. U bent geduldig, en u kunt goed luisteren en doorvragen. Zo ontdekt u snel wat iemand graag wil leren. Zoekt u vrijwilligerswerk met veel zelfstandigheid en vrijheid om uw eigen tijd in te delen? Dan zoeken wij u als vrijwilliger bij onze dienst Leren aan Huis! Mail uw motivatie en uw ervaring met een kort CV naar Hans Straatman, projectleider Leren aan Huis, e-mailadres hstraatman@seniorweb.nl. Hij neemt dan contact met u op.

Vrijwilligerswerk bij de redactie
Ook bij enkele website-onderdelen is een aantal vrijwilligers betrokken. Op dit moment zijn er geen vacatures voor vrijwilligerswerk bij de redactie.

Vrijwilligerswerk_leslocaties

Vrijwilligerswerk bij de leslocaties

SeniorWeb organiseert door het hele land cursussen, workshops en individuele lessen voor senioren over computers, tablets en internet. Dit gebeurt in ruim 500 leslocaties. Deze zijn voor iedereen toegankelijk: leden én niet-leden van SeniorWeb. De lessen in de leslocaties zijn begrijpelijk en betaalbaar. Vindt u het leuk om senioren meer te leren over de digitale wereld? Bent u geduldig, sociaal en communicatief sterk, en volgt u digitale ontwikkelingen op de voet? Dan is vrijwilligerswerk bij de leslocaties misschien iets voor u. Voor vacatures kunt u rechtstreeks contact met een leslocatie bij u in de buurt opnemen.

Wat mag u van ons verwachten?
Uiteraard wordt u als vrijwilliger bij SeniorWeb goed begeleid, en u wordt uitgenodigd voor leuke en interessante bijeenkomsten. Bekijk wat u terugkrijgt als u vrijwilliger wordt bij onze vereniging!
Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij SeniorWeb? Bekijk de mogelijkheden, en meld u aan!

Tip: Bekijk ook de Ambassadeursgids (praktische handleiding voor vrijwilligers) voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij SeniorWeb.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Aan de slag als vrijwilliger?

Bij SeniorWeb zijn 2.800 vrijwilligers actief. Ze geven les in een leslocatie of aan huis, helpen leden met digitale problemen, en geven uitleg over computers, tablets en smartphones.

Word vrijwilliger
Leslocatie starten

SeniorWeb biedt op zo'n 470 locaties in Nederland cursussen en workshops. Interesse om zelf een leslocatie te starten? Neem contact met ons op.

Lees meer over leslocaties
Bart van der Eijk
" Gedraagt uw tablet of telefoon zich vreemd? Dan is de eerste hulp om het apparaat helemaal uit te schakelen."
Bart van der Eijk Vrijwilliger sinds 2015
Lees verder