Menu Zoek

Spotify (Mac)

Spotify is een programma waarmee u gratis naar muziek kunt luisteren via internet. Het programma is Nederlandstalig in gebruik.

Besturingssysteem: Mac OS X
Bestandsgrootte: 813 KB
Taal: Nederlands
Download
 • Klik hierboven op de knop Downloaden om naar de website van Spotify te gaan.
 • Klik bovenin op de webpagina op Downloaden.
 • Het installatiebestand wordt gedownload.
 • Open de map 'Downloads'. Klik daarvoor op het programma Finder (het lachende gezicht, links in het Dock.) en klik links en het menu op Downloads.
 • Dubbelklik op het bestand Install Spotify.app.
  Spotify downloaden en installeren
 • De melding verschijnt dat 'Install Spotify' een programma is dat van het internet is gedownload. Klik in dit venster op Open

Spotify wordt geïnstalleerd. Dit kan even duren. Een laadbalk toont de voortgang.

Het programma Spotify opent. Om het te kunnen gebruiken hebt u een account nodig. Hebt u al een account, klik dan op Inloggen en vul uw inloggegevens in. Hebt u nog geen account voor Spotify, Lees dan in het artikel 'Spotify' hoe u een account aanmaakt. Lees het artikel vanaf de alinea 'Account aanmaken'.

Lees in het artikel 'Muziek luisteren met Spotify' hoe u het programma gebruikt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.