SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

VLC media player

VLC media player is een gratis multimediaspeler. U kunt er alle mediabestanden mee afspelen. Er zijn maar weinig videoformaten die het programma niet aankan. Naast allerlei formaten speelt het ook dvd's, video-, en audio-cd's af. Zeker voor mensen met Windows 10 of Windows 8.1 is het een handig programma. Die versies bevatten namelijk geen standaard-afspeelmogelijkheid voor beeld en geluid.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 113,8 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download
 • Klik op de knop Download hierboven.
 • Een nieuwe internetpagina opent en het downloadbestand voor vlc wordt gedownload. Klik onder aan uw beeldscherm op Run/Uitvoeren.
  VLC media player
 • Krijgt u het venster 'Gebruikersaccountbeheer', klik dan op Ja.
 • Wacht even terwijl het bestand gedownload wordt en klik daarna, indien nodig, nogmaals op Uitvoeren.
 • Er verschijnt een venster waarin u de taal kunt instellen. Staat dit niet op Nederlands, selecteer dat dan.
 • Klik daarna op OK.

 • De installatiewizard verschijnt. Klik op Volgende.
 • Nu ziet u de licentie-overeenkomst (deze is in het Engels). U hoeft deze niet te lezen. Klik op Volgende.
  VLC media player

VLC installeert standaard de geselecteerde onderdelen. U kunt dat wijzigen, maar wij kiezen voor de standaardinstellingen. Klik op Volgende.

In het volgende venster bepaalt u de map waarin het programma wordt geïnstalleerd. U kunt de standaardinstelling laten staan.

 • Klik op Installeren.
  VLC media player

Nadat de installatie is gelukt, kunt u de installatiewizard afsluiten. Klik op Voltooien en VLC media player opent.

De eerste keer dat VLC media player opstart, ziet u een extra venster met informatie over het privacy- en netwerkbeleid. U kunt gerust beide vinkjes laten staan. Klik op Doorgaan.
VLC media player

VLC media player is nu klaar voor gebruik.

Een video bekijken met VLC is erg eenvoudig. Via het menu Media > Bestand openen kunt u een video die op uw computer staat opzoeken en openen. Nuttige tips en handigheidjes van VLC media player kunt u lezen in Enter 58 (vanaf pagina 50). Het artikel is geschreven aan de hand van een oudere versie, maar het programma werkt nog soortgelijk.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.