SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

175.000 muzieknummers in Liederenbank

Liederenbank - zingen

In de Nederlandse Liederenbank staan ruim 175.000 Nederlandse liederen. Heel oude muzikale nummers, maar ook liedjes uit de twintigste eeuw.

Allerlei liedjes staan op de site, van liefdesliedjes tot aan psalmen en van kinderliedjes tot aan sfeervolle kerstnummers. Bij elk lied staat wat de bron is, en soms kan er direct worden geklikt op een link naar de melodie of een uitvoering van het nummer.

Voorbeeldroutes

Mensen kunnen de Liederenbank op verschillende manieren doorzoeken. Bijvoorbeeld aan de hand van een trefwoord. Maar ook vrij rondkijken is mogelijk, aan de hand van enkele voorbeeldroutes. Denk aan de verschillende genres of de canon van literaire liederen. Een interessante en uitgebreide site voor liefhebbers van oude en nieuwe muziek.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.