SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

App-pictogrambadges op Samsung-smartphone

Pictogrambadge Samsung

App-pictogrambadges zijn bolletjes op het startscherm van Samsung-telefoons, die aangeven of een app nieuwe inhoud heeft. U kunt de badges aanpassen.

Dankzij de app-pictogrambadges ziet u bijvoorbeeld hoeveel nieuwe berichten u hebt. Sommige mensen vinden het vervelend en anderen juist fijn. De badges staan standaard aan op Samsungs-telefoons vanaf Android 8. Bekijk hieronder hoe een pictogrambadge eruitziet.

Pictogrambadge op Samsung-telefoon

App-pictogrambadges aanpassen

 • Tik op Instellingen > Meldingen.
 • Tik op App-pictogrambadges.
 • Tik op Uit om de functie aan te zetten. Staat er 'Aan'? Laat dit dan zo staan als u de functie wilt gebruiken.
 • Geef aan of u bij de pictogrammen wilt zien hoeveel nieuwe items er openstaan. Tik op Met nummer weergeven of Zonder nummer weergeven.
 • Onder 'Startscherm' staat de optie 'Meldingen weergeven'. Hiermee kunt u sneller zien welke inhoud er nieuw is bij een app. Tik op Meldingen weergeven om dit onderdeel aan te zetten.

Benieuwd hoe het werkt? Als een app nieuwe items heeft, dan staat er nu een rondje bij de app met een cijfer erin. Houd uw vinger even op het pictogram en er verschijnt aanvullende informatie over de berichten (als 'Meldingen weergeven' aan staat).

Uitzetten van de app-pictogrambadges

 • Tik op Instellingen > Meldingen.
 • Tik op de blauwe schuifbalk achter 'App-pictogrambadges' om de functie uit te zetten.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.