Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

App-pictogrambadges op Samsung-smartphone

pictagrambadges thumb 250x250(1)

Een app-pictogrambadge is een bolletjes bij het pictogram van een app dat aangeeft of een app nieuwe meldingen heeft. U kunt deze badges aan- of uitzetten.

Dankzij de app-pictogrambadges ziet u bijvoorbeeld hoeveel nieuwe berichten u hebt. Sommige mensen vinden het vervelend en anderen juist fijn. De badges staan standaard aan op Samsung-telefoons vanaf Android 8. Bekijk hieronder hoe pictogrambadges eruitziet.

badges app-pictogrammen

App-pictogrambadges aanzetten

 • Tik op Instellingen > Meldingen.
 • Tik op App-pictogrambadges.
 • Tik op Uit om de functie aan te zetten. Staat er 'Aan'? Laat dit dan zo staan.
 • Geef aan of u bij de pictogrammen wilt zien hoeveel nieuwe items er openstaan. Tik hiervoor op Met nummer weergeven of Nummer. Hebt u liever zonder cijfers, tik dan op Zonder nummer weergeven of op Stip.
 • Onderaan staat de optie 'Meldingen weergeven'. Hiermee kunt u sneller zien welke inhoud er nieuw is bij een app. Tik op Meldingen weergeven om dit onderdeel aan te zetten. Bij toestellen met Android 9 of hoger heet deze optie Meldingen op app-pictogrammen.
 • Benieuwd hoe het werkt? Als een app nieuwe items heeft, dan staat er nu een bolletje bij de app met een cijfer erin. Houd uw vinger even op het pictogram en er verschijnt aanvullende informatie over de berichten.

Uitzetten van de app-pictogrambadges

 • Tik op Instellingen > Meldingen.
 • Tik op de blauwe schuifbalk achter 'App-pictogrambadges' om de functie uit te zetten.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.