Menu Zoek

Adopteer een kerstboom

adopteer een kerstboom

Vindt u duurzaamheid belangrijk? Huur dan via 'Adopteer een kerstboom' een boom die in januari weer in de grond geplant wordt.

Wie houdt niet van een mooie versierde kerstboom? Helaas belandt deze boom na de feestdagen meestal in de verbrandingsoven of bij het vuilnis. Zonde! Neem daarom een boom die in januari weer terug wordt geplant in de grond. In plaats van een maand, gaan de bomen hierdoor vele jaren mee. En het leuke is: elk jaar staat dezelfde adoptieboom weer in huis.

Surf naar www.adopteereenkerstboom.nl en klik links onder 'Uitgiftepunten' op de plaats waar u de kerstboom wilt ophalen. Bekijk links onder 'Openingstijden' wanneer dit kan. De prijs van een boom verschilt (van 15 tot 51 euro) per locatie.

Op de meeste uitgiftepunten kiest iedereen ter plekke een boom uit. Soms reserveert u van tevoren een boom. Klanten halen de boom op, betalen 10 euro borg en brengen 'm in januari weer terug. Op sommige locaties is (tegen betaling) een bezorg- en ophaalservice.

Gehecht aan uw boom? U kunt elk jaar dezelfde kerstboom optuigen. Registreer hiervoor de code van de kerstboom. Deze staat op de metalen penning die in de boom hangt. Hoe u deze code registreert, staat op de flyer die iedereen krijgt bij het ophalen van de boom.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.