Menu Zoek

Afmelden voor reclamemails en nieuwsbrieven

afmelden nieuwsbrieven x250

Stromen in uw mailbox de aanbiedingen van bepaalde winkels of nieuwsbrieven binnen? Meld u af voor deze mails als u er niet op zit te wachten.

Genoeg van al die mailtjes van een bepaalde webwinkel of een ander bedrijf? Schrijf u dan uit. Onder nieuwsbrieven of reclamemails staat vaak een afmeldlink. Vaak staat er iets als 'Klik hier om u af te melden', 'afmelden', 'uitschrijven' of 'unsubscribe', wat Engels is voor afmelden. Het uitschrijven is eenvoudig. Klik op de link en volg de stappen op het scherm om u af te melden. Soms brengt de link u naar een pagina waar u dient te bevestigen dat u de berichten in kwestie niet langer wenst te ontvangen en waarom.

Het kan dat er geen afmeldlink is. De oplossing is niet netjes, maar wel effectief: zet het bericht in kwestie in de spammap en u hebt er geen last meer van. In Outlook kunt u ook de afzender blokkeren.

Bekijk voor het afmelden wel goed of de mail geen phishing of spam is. Reageren en klikken op dit soort mails is altijd onverstandig. Daarmee laat u de crimineel immers weten dat uw mailadres gebruikt wordt en dat het kan lonen om u te mailen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.