SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Alle bestanden in een map selecteren op één na

Bestanden in een map selecteren op één na

Wilt u vrijwel alle bestanden in een map selecteren, op eentje na? Bespaar uzelf onnodige muisklikken met deze handige tip.

Het kan frustrerend zijn om veel bestanden te moeten aanklikken in de Verkenner. U houdt de Ctrl-knop ingedrukt en klikt geduldig alle bestanden aan. En toch glippen er een paar tussenuit en ineens zijn ze allemaal weer niet geselecteerd. Heel frustrerend.

Er is een handige manier in Windows om in een map een groot aantal bestanden te selecteren. Namelijk door eerst alle bestanden aan te klikken die NIET geselecteerd hoeven te worden. Daarna keert u de selectie om. Dat werkt als volgt:

  • Start de Verkenner en open de map waarin u bestanden wilt selecteren.
  • Klik op één bestand. Dat is nu geselecteerd.
  • Klik op het tabblad Start.
  • Klik in het gedeelte 'Selecteren' op Selectie omkeren.
  • Nu zijn alle bestanden geselecteerd, op eentje na.
  • Dit werkt ook als u meer dan één bestand selecteert. Houd Ctrl ingedrukt om meerdere bestanden te selecteren en herhaal de bovenstaande stappen. Ook nu wordt alles wat u niet hebt aangeklikt, in één keer toch geselecteerd.

Wanneer handig?

Dit kan handig zijn bij het verplaatsen of kopiëren van grote hoeveelheden foto's. Bijvoorbeeld als u ze aan het sorteren bent. Of in het algemeen bij het opruimen van de computer in mappen waarin erg veel bestanden staan. Het maakt niet uit om welke soort bestanden het gaat, deze tip werkt voor ze allemaal.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.