Menu Zoek

Alle tekst op het scherm selecteren

tekst-selecteren(1)

Met het toetsenbord kunnen mensen alle tekst in een document of op een website in één keer selecteren.

Een groot stuk tekst selecteren met de muis kan lastig zijn. Zeker als het te selecteren gedeelte groter is dan een scherm en er gescrold moet worden. Met de sneltoets Ctrl+A (Cmd+A op de Mac) kunnen computeraars alle tekst in een document of op een website in één keer selecteren. Alle tekst op de pagina wordt dan geselecteerd. Dus ook voetnoten, links, plaatjes, enzovoorts. Wilt u dit niet, haal dan alle overbodige tekst na het plakken met de hand weg.

De inhoud van een pagina kopiëren gaat als volgt:

  • Open de webpagina of het document (bijvoorbeeld Word, Kladblok).
  • Gebruik de sneltoets Ctrl+A (Cmd+A op de Mac).
  • De tekst is nu geselecteerd. Kopieer of knip zoals altijd. Dus via de sneltoets Ctrl+C (Cmd+C op de Mac) of Ctrl+X (Cmd+X op de Mac) of via rechtermuisknop > Kopieer of Knip.
  • Open het document of mail waarin u de tekst wilt plakken en plak de tekst via de sneltoets Ctrl+V (Cmd+V op de Mac) of rechtermuisknop > Plakken.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.