SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Alle tekst op het scherm selecteren

Tekst-selecteren

Met het toetsenbord kunnen mensen alle tekst in een document of op een website in één keer selecteren.

 

Een groot stuk tekst selecteren met de muis kan lastig zijn. Zeker als het te selecteren gedeelte groter is dan een scherm en er gescrold moet worden. Met de sneltoets Ctrl+A (Cmd+A op de Mac) kunnen computeraars alle tekst in een document of op een website in één keer selecteren. Alle tekst op de pagina wordt dan geselecteerd. Dus ook voetnoten, links, plaatjes, enzovoorts. Wilt u dit niet, haal dan alle overbodige tekst na het plakken met de hand weg.

De inhoud van een pagina kopiëren gaat als volgt:

  • Open de webpagina of het document (bijvoorbeeld Word, Kladblok).
  • Gebruik de sneltoets Ctrl+A (Cmd+A op de Mac).
  • De tekst is nu geselecteerd. Kopieer of knip zoals altijd. Dus via de sneltoets Ctrl+C (Cmd+C op de Mac) of Ctrl+X (Cmd+X op de Mac) of via rechtermuisknop > Kopieer of Knip.
  • Open het document of mail waarin u de tekst wilt plakken en plak de tekst via de sneltoets Ctrl+V (Cmd+V op de Mac) of rechtermuisknop > Plakken.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.