SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Alleen Nederlandse resultaten bij Google

Google in het Nederlands

Maak het struinen door de zoekresultaten van Google simpeler door alleen om resultaten in het Nederlands te vragen.

Google past de zoekresultaten aan de gebruiker aan. Zo komen er vaak resultaten uit de omgeving als u bijvoorbeeld zoekt naar een restaurant of naar een klusbedrijf. Soms staan er ook websites in andere talen tussen de treffers. Wie daar geen interesse in heeft, past de instellingen van Google aan. Zo gaat dat in zijn werk:

  • Open de website www.google.nl
  • Typ een zoekopdracht.
  • Druk op de Enter-toets.
  • Er verschijnen zoekresultaten. Klik onder de zoekbalk op de knop Tools.
  • Onder die balk komen enkele opties te staan. Klik op Elke taal.
  • Klik op Pagina's geschreven in het Nederlands.

Google past de resultaten aan zodat er alleen Nederlandse websites bij staan. Herhaal deze handelingen elke keer als u alleen Nederlandse resultaten wilt zien. Google toont trouwens niet op alle computers de zoekresultaten in dezelfde volgorde. Als u op een andere computer zoekt naar een site die u eerder had gevonden op een bepaalde positie, kan die site ineens op een andere plek in de treffers staan.

Alleen sites met .nl

Het is ook mogelijk alleen treffers te zien van sites die eindigen op '.nl;'. Dan typt u behalve de zoekwoorden ook nog het volgende in de zoekbalk: site:.nl (site, dubbele punt, punt, nl). Google toont alleen de sites die eindigen op deze landencode.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.