SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Alleen Nederlandse resultaten bij Google

Google in het Nederlands

Maak het struinen door de zoekresultaten van Google simpeler door alleen om resultaten in het Nederlands te vragen.

Google past de zoekresultaten aan de gebruiker aan. Zo komen er vaak resultaten uit de omgeving als u bijvoorbeeld zoekt naar een restaurant of naar een klusbedrijf. Soms staan er ook websites in andere talen tussen de treffers. Wie daar geen interesse in heeft, past de instellingen van Google aan. Zo gaat dat in zijn werk:

 • Open de website www.google.nl
 • Typ een zoekopdracht.
 • Druk op de Enter-toets.
 • Er verschijnen zoekresultaten. Klik onder de zoekbalk op de knop Tools.
 • Onder die balk komen enkele opties te staan. Klik op Elke taal.
 • Klik op Pagina's geschreven in het Nederlands.

Google past de resultaten aan zodat er alleen Nederlandse websites bij staan. Herhaal deze handelingen elke keer als u alleen Nederlandse resultaten wilt zien. Google toont trouwens niet op alle computers de zoekresultaten in dezelfde volgorde. Als u op een andere computer zoekt naar een site die u eerder had gevonden op een bepaalde positie, kan die site ineens op een andere plek in de treffers staan.

Alleen sites met .nl

Het is ook mogelijk alleen treffers te zien van sites die eindigen op '.nl;'. Dan typt u behalve de zoekwoorden ook nog het volgende in de zoekbalk: site:.nl (site, dubbele punt, punt, nl). Google toont alleen de sites die eindigen op deze landencode.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.