Menu Zoek

Alternatieven voor Word Viewer

tip (4)

In november 2017 is het doek gevallen voor Word Viewer. Het gratis programma waarmee Word-bestanden kunnen worden bekeken. Schakel over naar een alternatief.

Word Viewer is een gratis programma van Microsoft waarmee Word-bestanden bekeken kunnen worden, maar niet bewerkt. Microsoft Office is in zo'n geval niet nodig. Handig voor wie weinig met Word-bestanden doet, maar er af en toe eentje moet openen om de inhoud te lezen.

Ondersteuning Word Viewer stopt

In november 2017 is Word Viewer met pensioen gegaan. Microsoft ondersteunt het programma niet meer. Wie het programma al had, kan het blijven gebruiken. Er komen echter geen nieuwe beveiligingsupdates voor het programma. Het advies is om Word Viewer niet meer te gebruiken en te verwijderen van de computer.

Alternatieven voor Word Viewer

Gelukkig zijn er vandaag de dag voldoende gratis alternatieven. Zowel voor de computer als voor mobiele apparaten. Bijkomend voordeel: de gratis alternatieven kunnen niet alleen Word-bestanden openen; ook bewerken is mogelijk.

Gratis online versie Word Online

Word Online is een uitgeklede gratis online versie van het pakket. Om Word Online te gebruiken hebt u een Microsoft-account nodig. In het artikel 'Beginnen met Word Online' leert u het programma kennen. Word Online is te gebruiken op elke computer, tablet en smartphone.

Gratis app Word Mobile

Gebruikers van Windows 10 vinden in de Microsoft Store de gratis app Word Mobile. Deze app is ook geschikt voor Windows Phone.

Microsoft Word voor mobiele apparaten

Voor tablets en smartphones is er de gratis app van Microsoft Word:

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.