Menu Zoek

Ander toetsenbord instellen op Android-apparaat

toetsenbord_instellen_android

Probeer eens een ander toetsenbord uit op een Android-smartphone of -tablet. In de Play Store staan allerlei verschillende.

Het toetsenbord op de Android-smartphone of -tablet neemt u waarschijnlijk aan als een vast gegeven. Het werkt zoals het werkt. Maar een ander toetsenbord installeren kan ook! Welke het prettigste typt, hangt natuurlijk af van uw voorkeuren.

Twee veelgebruikte toetsenborden zijn SwiftKey van Microsoft en Gboard van Google. Beide ondersteunen zaken zoals typen door woorden te vegen en het zoeken van bewegende plaatjes. Maar er zijn ook verschillen. SwiftKey is beter aan uw wensen aan te passen in vormgeving en grootte. Terwijl Gboard erg goed is in het voorspellen van woorden die u aan het typen bent.

Verander zo het toetsenbord op een Android-toestel:

  • Download het toetsenbord dat u wilt gebruiken in de Play Store.
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Algemeen beheer.
  • Tik op Toetsenbordlijst en standaard.
  • Tik op het schuifje achter het gewenste toetsenbord om hem aan te zetten.
  • Er komt een melding in beeld dat de app mogelijk ingetypte teksten verzamelt. Tik op Ok.
  • Gboard: pas eventueel de instellingen van het toetsenbord aan door op de naam van het toetsenbord te tikken.

Sluit de app Instellingen en ga aan de slag met het nieuwe toetsenbord. Niet tevreden? Volg dan bovenstaande stappen om het standaard toetsenbord weer in te stellen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.