Menu Zoek

App downloaden uit de Play Store (Android)

playstore logo

Standaard bevat een Android-apparaat een aantal apps. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke apps en spelletjes. Hoe installeer je die?

Download een app als volgt uit de Play Store:

 • Tik op Play Store a.
 • Tik in het startscherm bovenin op Google Play of Zoeken naar apps en games.
 • Typ uw zoekterm. In ons geval is dat 'NPO'.
 • De zoeksuggesties tonen in beeld, waaronder 'NPO'. Tik op die optie.
 • U ziet een pagina met een beschrijving van de app. Tik rechtsboven op de knop Installeren.
 • De app wordt nu gedownload en geïnstalleerd. Daarna verschijnt in de Play Store de knop Openen. Tik hierop om de app NPO te openen.
 • De app is ook terug te vinden op het Startscherm. Misschien moet u naar een volgende pagina bladeren om hem te vinden.

Als u een app wilt downloaden die niet gratis is, dan dient u uw betaalgegevens in te vullen (als u dat niet al gedaan hebt). De eerste keer dat u een betaalde app wilt downloaden, krijgt u een voortgangsvenster te zien. Tik daarin op Doorgaan > Een creditcard of betaalpas toevoegen of iDEAL-betalingtoevoegen. Selecteer de gewenste betaalmethode en vul uw gegevens aan.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.