SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

App-tip: eitje koken

220318eiwekker

Een gekookt eitje, wie houdt daar nu niet van? Zet met CookEgg altijd het perfecte eitje op tafel. Of u nou van hard, zacht of er precies tussenin houdt.

Een eitje koken lijkt zo simpel: een pannetje water op het vuur, eitje erin en wachten maar. Maar hoelang moest een eitje ook alweer? En doe je het ei in koud water of in kokend water? Vragen waar de Android-app CookEgg antwoord op heeft. En niet alleen dat, de app houdt ook rekening met de grootte van het ei. Een S-eitje moet immers minder lang dan de XL-variant.

CookEgg is Engelstalig, maar u hebt genoeg aan een paar woordjes: size, style, temperature en altitude. Via een uitklapmenu vult u het gewicht in. De keuze is S, M, L of XL. Het aantal grammen invullen is ook mogelijk. Makkelijk als u een keukenweegschaal hebt. Bij 'Style' kiest u - afhankelijk van hoe hard u het ei wilt - voor soft, medium of hard. Perfectionisten kunnen ook nog de temperatuur van het rauwe ei aangeven. En wist u dat een eitje koken in de Himalaya langer duurt? CookEgg wel! De app berekent op basis van de locatie-instellingen op welke hoogte u zich bevindt en past automatisch de kooktijd aan. Zo geniet u zelfs op vakantie van het ideale ei.

Alles ingesteld? Dan is het een kwestie van water koken, eitje erin, op Start timer tikken en wachten maar.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.