SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

App-tip: kompas op de iPhone

Kompas

Weet u altijd waar het noorden zich bevindt? Met de app Kompas op de iPhone wel!

De app Kompas zit standaard op elke iPhone en vertelt in een handomdraai waar het noorden zich bevindt en wat de coördinaten van uw locatie zijn. Daarnaast zit er ook een waterpasfunctie in de app. Hartstikke handig!

Kompas gebruiken

Om de app op een iPhone met iOS 10 of hoger te gebruiken doet u het volgende:

  • Open de app Kompas.
  • Als u het kompas voor de eerste keer gebruikt, moet u het kompas kalibreren. In beeld verschijnt een cirkel van streepjes met daarin een rode bal. Draai de iPhone, waardoor het rode balletje alle streepjes aanraakt en daardoor inkleurt. Het kan zijn dat u de iPhone een paar keer moet draaien tot alle streepjes wit zijn. Zodra alle streepjes wit zijn, bent u klaar met kalibreren. Tijdens het gebruik van de app Kompas moet u af en toe weer kalibreren. De app geeft zelf aan wanneer u dat moet doen.
  • Zodra de app klaar is met kalibreren, komt het kompas in beeld. Het kompas staat altijd met het rode puntje naar het noorden. Draai de iPhone en het kompas zoekt steeds weer het noorden.
    App Kompas

Onder het kompas ziet u nog het aantal graden ten opzichte van het noorden, uw locatie, de coördinaten van de locatie en de hoogte waarop u zich op dat moment bevindt. 

App Kompas als waterpas

De app Kompas bevat ook de functie waterpas. Deze gebruikt u als volgt:

  • Open de app Kompas.
  • Veeg naar links op het scherm en het tweede tabblad, de waterpas, opent.
  • Beweeg de iPhone. Het aantal graden verandert. Op het moment dat iets waterpas is, en dus het aantal graden 0 is, wordt het scherm groen.
  • Om weer terug te keren naar het kompas, veegt u op het scherm naar rechts.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.