Menu Zoek

Plantengids

plantengidsgoed(1)

Zoek met de Plantengids welke tuinplanten het mooiste bloeien tijdens de lentemaanden én wat de meest geschikte standplaats is voor de plant.

Wanneer de lente aanbreekt, begint voor veel mensen het tuinieren weer te kriebelen. De app Plantengids heeft een veelzijdige encyclopedie met tuinplanten: meer dan twaalfduizend exemplaren, waarvan een deel is voorzien van een afbeelding. Bij alle planten zijn twaalf kenmerken te vinden. In de gids worden zowel Nederlandse als Latijnse namen genoemd. Scrol of zoek door het enorme aanbod.

De app is gratis voor op iPads en iPhones. Er is een internetverbinding nodig voor het downloaden van de afbeeldingen.

In een uitgebreide zoekfunctie kan het speuren naar de ideale plant voor in de tuin beginnen. Wilt u weten welke plant het best gedijt op dat schaduwrijke plekje? Of wenst u gele bloemen in mei en juni? Even invullen en een lijst van planten wordt getoond. Het is ook mogelijk om bijzondere eigenschappen van de plant te vinden, zoals bijvoorbeeld de mate van aantrekkingskracht voor vlinders.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.