SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

App-tip: strijden tegen voedselverspilling

Lekker eten niet meer weggooien

De app Too Good To Go gaat de strijd aan met voedselverspilling. Restaurants, bakkerijen en andere bedrijven bieden eten aan dat ze anders zouden weggooien. En dat met een klein prijskaartje!

Veel bedrijven die met eten werken, kennen het. Aan het einde van de dag blijft er eten over, en het mag niet blijven liggen tot de dag erna. De app Too Good To Go (Engels voor: te goed om weg te gooien) is er een oplossing voor.

Verrassingsdoos

Bedrijven kunnen zich aansluiten bij de app. Als er eten over is aan het einde van de dag, bieden ze dat aan met een flinke korting. Gebruikers van de app zien wat er aangeboden wordt en kunnen het kopen. Althans: het eten wordt als zogeheten 'magic box' verkocht. Wat er precies in zit, is een verrassing. Al kunt u bij een bakkerij iets van brood of gebak verwachten.

Zelf ophalen

Kopers halen het eten op in de winkel, liefst met zelf meegebrachte dozen en bakjes. Betaling loopt via de app. Momenteel nog met onder meer een creditcard, maar er wordt gewerkt aan iDEAL. De app is nog niet in heel Nederland actief, maar steeds meer bedrijven in de grotere steden sluiten zich erbij aan.

App downloaden

Download de app gratis via de appwinkels.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.