Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 juli 2023

Artiest blokkeren in Spotify

tip

Sommige muziek wil je zeker nooit horen. Wie gruwelt van Queen, George Michael, Willeke Alberti of René le Blanc kan zo'n artiest blokkeren in Spotify.

Waarom zou je een artiest waar je van gruwelt blokkeren? Want je speelt hun muziek toch gewoon niet af? Zeker, maar artiesten kunnen voorkomen op allerlei afspeellijsten die je wel graag opzet. Een blokkade zorgt ervoor dat de artiesten in kwestie niet worden afgespeeld.

Wonderlijk, maar waar: alleen via de Spotify-app kunnen artiesten worden geblokkeerd. In het programma voor Windows en Mac kan dit niet. Evenmin in de webversie van Spotify. Maar blokkeert u iemand in de app, dan komen ze ook in het pc-programma of de webversie niet meer voor.

De stappen zijn gelijk voor iPad/iPhone en Android-apparaten.

 • Open Spotify.
 • Tik onderaan op Zoeken.
 • Vul de naam van de artiest in. Bijvoorbeeld 'René le Blanc'.
 • Tik op de artiest wanneer die verschijnt. Zorg ervoor dat dit de artiestenpagina is en niet een van diens liedjes. Als het om de artiestenpagina gaat, staat er 'Artiest' onder de naam van de artiest.
 • Tik op de drie puntjes.
 • Tik op Dit niet afspelen (Android) of Speel deze artiest niet opnieuw af (iOS).
 • Voortaan wordt de bewuste artiest niet meer afgespeeld.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.