Menu Zoek

Beeldscherm draaien

noun-monitor-6270736

Hebt u een monitor die u kunt draaien? Zet de monitor verticaal en draai het beeld mee. Handig voor tekstverwerking.

Vroeger draaide het beeld op de monitor nog weleens per ongeluk een kwartslag. Dat gebeurde bij het indrukken van een verkeerde toetscombinatie. Gelukkig kan dit nu niet meer zo makkelijk. Toch kan het draaien van het beeld nog weleens van toepassing zijn als u een extra monitor hebt. Bijvoorbeeld voor het lezen en werken in een lang Word document. Let op: het is alleen handig als de monitor zelf een kwartslag kan draaien.

Zo kunt u het beeld draaien:

 • Klik met de rechtermuisknop op het Bureaublad.
 • Klik op Beeldscherminstellingen.
 • Klik achter ‘Beeldschermstand’ op Staand.
 • Klik op Wijzigingen behouden als de computer vraagt of u dit wilt.

Wilt u het beeld weer terugdraaien? Volg dan de stappen hierboven en klik onder ‘Beeldschermstand’ op Liggend. Klik weer op Wijzigingen behouden als de computer vraagt of u dit wilt.

  Delen via:
  Wat betekenen deze knoppen?
  Wat betekenen deze knoppen?
  Sluiten

  U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

  Hoe werkt het?
  Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

  De koppeling verbreken
  U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  Woordenboek

  Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
  Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

  De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.