Menu Zoek

Bellen via luidspreker op Android-telefoon

telefoon op luidspreker

Zet de telefoon op de luidspreker tijdens het bellen. Zo kunt u tegelijkertijd andere dingen doen.

Tijdens het bellen hebben we meestal de telefoon in de hand en tegen ons oor. Maar soms is het handig om uw handen vrij te hebben. Bijvoorbeeld tijdens het koken en opruimen. En als u een tijdje in de wachtrij staat bij een bedrijf of als u 112 belt én iemand moet helpen. Zet dan de telefoon op de luidspreker. Zo kunt u de gesprekspartner horen terwijl de telefoon naast u ligt. Iedereen in dezelfde ruimte kan meeluisteren. Gebruik de luidspreker dus alleen als het geen privégesprek is.

Zet zo op een Android-telefoon het gesprek op de luidspreker:

  • Tijdens het bellen staan meerdere opties in beeld. Bijvoorbeeld om geluid te dempen of juist hard te zetten. Tik op Luidspreker of op het pictogram van een luidspreker.
  • De speaker staat aan. Het gesprek weer zachter zetten? Tik dan weer op het pictogram of op Luidspreker.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.