Menu Zoek

Berichten opzoeken in Mail op Windows 10

e-mail opzoeken in windows mail

Zoekt u een bepaalde e-mail binnen Mail op Windows 10? Stop dan met stuk voor stuk bekijken van uw berichten in Postvak IN. Het kan veel makkelijker!

Mail is het standaardprogramma voor e-mailen binnen Windows 10. Met Mail zijn allerlei mailaccounts toe te voegen en te beheren. Handig als u meerdere e-mailadressen gebruikt. Wie veel e-mailt, kan een enorme lijst aan berichten hebben staan in het Postvak IN. Even een bepaalde e-mail terugzoeken, wordt dan wel tijdrovend.

Door de lijst met berichten scrollen duurt lang. Een e-mail opzoeken via de zoekfunctie gaat veel sneller en makkelijker. Zo gebruikt u de zoekfunctie:

 • Klik op de Startknop en scrol naar de app Mail.
 • Klik op het Postvak IN als dit niet is geselecteerd.
 • U ziet de nieuwste e-mails bovenaan staan, de rest volgt eronder.
 • Helemaal bovenaan staat een balkje met het woord 'Zoeken' en een vergrootglas ernaast. Klik in het zoekbalkje.
 • Typ een of meerdere trefwoorden, zoals een naam of een onderwerp.
 • Druk op Enter.
 • Alle mails die de zoekterm bevatten, staan nu onder elkaar. De zoekterm staat geel gemarkeerd in de resultaten. Dat maakt het makkelijker het bericht terug te vinden. Klik op een treffer om de mail te openen. U ziet het bericht rechts in beeld.
 • Gevonden wat u zoekt? Klik in de zoekbalk op het kruisje. De zoekterm wordt verwijderd. U ziet alle mails weer staan.

Op deze wijze doorzoekt u alle postbussen en mappen in Windows Mail.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.