Menu Zoek

Berichten van Facebookvrienden tijdelijk stopzetten

090218snoozefacebook

Bent u op Facebook de statusupdates van een persoon of organisatie een beetje zat? Zet de snooze-functie aan, dan ziet u de updates dertig dagen niet.

Even geen zin in chagrijnige berichten van de buren? Of plaatst iemand ineens vaak dezelfde berichten? Met de snooze-functie op Facebook ziet u dertig dagen lang geen updates meer van een persoon. Zo hoeft u iemand niet te verwijderen als vriend. Fijn, want over een maand ziet de wereld er misschien weer heel anders uit.

  • Ga naar facebook.com of open de app van Facebook.
  • Log eventueel in.
  • Klik/tik indien nodig op Startpagina: het pictogram van een huisje in het menu.
  • Scrol naar een bericht van de organisatie of persoon waar u zich aan ergert.
  • Klik/tik op de drie puntjes van het bericht.
    Snooze-functie op Facebook
  • Klik.tik in het uitklapvenster op [Naam persoon] 30 dagen lang snoozen.

Er zijn ook andere manieren om Facebookberichten te verbergen. Een enkel bericht, met bijvoorbeeld vervelend beeld erbij, verwijdert u zoals uitgelegd in de tip 'Bericht verbergen op Facebook'. Vervelende mensen kunt u ook gewoon ontvrienden of zelfs blokkeren. Gaat het juist om organisaties die te veel berichten maken? Stel dan in dat u minder berichten van hen te zien krijgt met behulp van de tip 'Nieuwsoverzicht Facebook aanpassen'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.