Menu Zoek

Betrouwbare gezondheidsinformatie via internet

gezondheidsinformatie op website thuisarts

Er zijn veel sites en apps rondom gezondheid. Maar er is er maar één die huisartsen ook gebruiken als ondersteuning bij voorlichting aan u: Thuisarts.nl.

Thuisarts.nl is een site die zowel op de pc als op de tablet en de smartphone is te gebruiken. Er was voorheen een app beschikbaar, maar die bestaat niet meer. Thuisarts.nl heeft twee functies: mensen informeren over gezondheid en ziekte. En het is een plek waar mensen na een diagnose nog eens kunnen teruglezen wat hun ziekte inhoudt.

Uitleg en video's

Op het platform staan onder meer artikelen over gezond leven. Verder is er uitgebreide informatie, te vinden via de zoekbalk of per lichaamsdeel. Er zijn video's waarin in simpele taal iets wordt uitgelegd aan de kijker. Bij elk ziektebeeld staat een omschrijving. Wie meer wil weten, kan verder klikken voor informatie over oorzaak en behandeling. Waar nodig wordt doorverwezen naar de huisarts.

Betrouwbare site

Nu onze gezondheidszorg steeds vaker digitaal plaatsvindt, is het goed om een betrouwbare site te weten met informatie die echt klopt. De site Thuisarts.nl is om die reden een aanrader.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.