Menu Zoek

Bevestiging bij sluiten tabbladen in Edge

edge bevestiging

Sluit in Edge meerdere tabbladen niet meer per ongeluk af. Laat de browser eerst om een bevestiging vragen.

Het kan vervelend zijn als u per ongeluk meerdere tabbladen sluit. Vooral als er veel openstonden en u deze later nog wilde bekijken. Misschien zat u eventjes niet op te letten of u bent een snelle klikker. Dan gebeurt dat makkelijk. Een gesloten tabblad kunt u gelukkig nog terughalen. Maar nog handiger is om dit ongelukje voortaan te voorkomen. Laat Edge om een bevestiging vragen als u meerdere tabbladen afsluit. Zo bent u nooit meer een venster per ongeluk kwijt.

Stel zo in dat Edge voortaan om een bevestiging vraagt voor het sluiten van alle tabbladen:

 • Open Edge.
 • Klik rechtsboven op de drie puntjes.
 • Klik op Instellingen.
 • Klik linksonder op Toegankelijkheid.
 • Klik op het schuifje achter de optie 'Vragen voordat een venster met meerdere tabbladen wordt gesloten'.

Het schuifje kleurt blauw en de functie is ingeschakeld. Vanaf nu controleert Edge of het de tabbladen moet sluiten als u in één keer meerdere vensters wegklikt. Klik daarna op Alles sluiten als u inderdaad de tabbladen wilt sluiten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.