Menu Zoek

Gesloten tabblad terughalen

Gesloten_tabblad_terughalenPer ongeluk een webpagina weggeklikt die nog nodig is? U hoeft het adres niet opnieuw in te tikken. Haal een gesloten tabblad terug in Chrome, Firefox, Edge en Safari.

Schakelen tussen meerdere tabbladen is heel handig. In de internetbrowser houdt u zo gemakkelijk de ene website open, terwijl u verder zoekt op een andere site. Met het kruisje sluit een tabblad weer. Klikt u per ongeluk een tabblad dicht dat eigenlijk nog nodig is? Niet getreurd, dit is heel makkelijk terug te halen.

Er is een snelle optie die in Chrome, Firefox, Edge en Safari werkt! Gebruik daarvoor een toetsencombinatie. Bij Chrome, Firefox en Edge is dat Ctrl+Shift+T.Bij Safari is er geen ctrl-toets, maar wel een Cmd-toets. Daar geldt dus Cmd+Shift+T.

Het werkt als volgt:

 • Druk op het toetsenbord op Ctrl+Shift+T(Cmd+Shift+T bij Safari). Druk met de linkerhand eerst de Ctrl-toets in en houd die vast. Druk vervolgens, eveneens met de linkerhand, de Shift-toets in en houd die vast. Druk tot slot met de rechterhand op de T-toets en laat los. Laat daarna ook Ctrl en Shift los.

Tip: herhaal deze optie eventueel, zodat niet alleen het vorige gesloten tabblad wordt geopend, maar ook dat daarvoor, enzovoort.

In Chrome kan het ook zo:

 • Klik met de rechtermuisknop op een lege plek rechts van de tabbladen.
 • Klik op Gesloten tabblad opnieuw openen.

In Firefox kan het ook zo:

 • Klik met de rechtermuisknop op een lege plek rechts van de tabbladen.
 • Klik op Gesloten tabblad opnieuw openen.

Open een gesloten tabblad eventueel op de volgende manier in Edge:

 • Klik met de rechtermuisknop op een lege plek rechts van de tabbladen.
 • Klik op Gesloten tabblad opnieuw openen.

In Safari gaat het opnieuw openen van een tabblad ook op deze manier:

 • Klik linksboven op het kopje Geschiedenis.
 • Klik op Open laatst gesloten tabblad opnieuw.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.