Menu Zoek

Meerdere tabbladen snel sluiten (pc)

Tabbladen in internetbrowsers sluitenSluit gemakkelijk meerdere tabbladen tegelijk in de internetbrowser op de computer. Maar laat het actieve tabblad openstaan.

Computergebruikers kunnen zo veel tabbladen openen als ze zelf willen. Voor je het weet staan er vijftig websites open, terwijl je er maar één nodig hebt. Dat is onoverzichtelijk. Webbrowsers hebben een handige truc om in één keer alle tabbladen te sluiten, op het huidige na. Hierdoor hoef je niet alle pagina's los van elkaar weg te klikken.

Sluit zo in Chrome alle tabbladen, op één tabblad na:

 • Klik met de rechtermuisknop op het tabblad dat u niet wilt sluiten.
 • Kik op Andere tabbladen sluiten.

De overige tabbladen sluiten. Er staat nog één website open.

Sluit gemakkelijk alle tabbladen in Safari, op één tabblad na:

 • Klik met de rechtermuisknop op het tabblad dat u niet wilt sluiten.
 • Klik op Sluit andere tabbladen.

De overige tabbladen sluiten. Er staat nog één tabblad open.

Sluit zo in Firefox alle tabbladen, op het huidige tabblad na:

 • Klik met de rechtermuisknop op het tabblad dat u niet wilt sluiten.
 • Kik op Meerdere tabbladen sluiten > Overige tabbladen sluiten.

De andere tabbladen sluiten. Er staat nog één tabblad open.

Sluit zo in de webbrowser Edge alle tabbladen, op één na:

 • Klik met de rechtermuisknop op het tabblad dat u niet wilt sluiten.
 • Kik op Andere tabbladen sluiten.

De overige tabbladen sluiten. Er staat nog één tabblad open.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.