Menu Zoek

Bevestiging bij verwijderen bestanden in Windows

melding bij weggooien bestanden

Stel op een Windows-pc in dat u een melding krijgt wanneer u bestanden verwijdert. Zo gooit u nooit per ongeluk leuke foto's of belangrijke documenten weg.

Soms verwijderen we weleens per ongeluk foto’s of documenten. Ze staan dan nog dertig dagen in de Prullenbak van Windows. Gelukkig: dan zijn die bestanden nog terug te zetten. Maar als u per ongeluk iets heeft verwijderd, loopt dat misschien vervelender af. Het is daarom handig een bevestigingsmelding in te stellen. Dit betekent dat u iedere verwijdering moet bevestigen. Zo bent u altijd op de hoogte wanneer per ongeluk iets in de digitale prullenbak verdwijnt.

Stel zo een waarschuwingsmelding in voor wanneer u bestanden wilt verwijderen:

 • Ga naar het Bureaublad.
 • Klik met de rechtermuisknop op Prullenbak.
 • Klik op Eigenschappen.
 • Zet een vinkje voor Vragen om bevestiging bij verwijderen.
 • Klik op Ok.

De volgende keer dat u bijvoorbeeld een foto of Word-bestand verwijdert, krijgt u hier een melding van. Klik op Ja als u dit bestand inderdaad wilt verwijderen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.