Menu Zoek

Bladwijzers opschonen in Chrome

060318_chrome_bladwijzers_opschonen_home(1)

Bladwijzers in Chrome geven u snel toegang tot favoriete websites. Maar geleidelijk wordt het een onnodig lange lijst sites. Schoon het eens op.

Bladwijzers, ook wel Bookmarks genoemd, zijn handig om snel favoriete websites te openen. In Chrome kunnen gebruikers websites opslaan als Bladwijzer en eventueel in een balk onder de adresbalk zetten. Met een klik opent de opgeslagen site. Handig, maar het kan onoverzichtelijk worden als er te veel Bladwijzers zijn. Tijd voor een grote schoonmaak. Bedenk welke websites u regelmatig gebruikt en welke toch minder belangrijk zijn. Verwijder deze laatste groep als volgt:

 • Open Chrome.
 • Klik rechtsboven op Google Chrome aanpassen en beheren (het pictogram van drie puntjes) Menu Chrome .
 • Klik op Bladwijzers > Bladwijzerbeheer (Windows) of Bladwijzermanager (Mac).
 • Een overzicht van alle bladwijzers opent. Achter elke website staat de knop 'Meer acties' (het pictogram van drie puntjes). Klik op het pictogram achter de website die u wilt verwijderen.
  Bladwijzer verwijderen in Chrome
 • Klik op Verwijderen.

De website is direct verdwenen uit de lijst.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.