Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Buffer berekenen via Nibud

bufferberekenaar(1)

Een potje achter de hand voor onverwachte, grote uitgaven is raadzaam. Bereken met de BufferBerekenaar van het Nibud hoe groot het potje moet zijn.

Het National Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) ontwikkelde een website waarop mensen kunnen berekenen hoe groot hun spaarpotje voor onverwachte uitgaven moet zijn. Dat voorkomt onaangename verrassingen als bijvoorbeeld de wasmachine kapot is of als er extra onderhoud aan de auto nodig is.

Aan de hand van een aantal vragen over onder andere uw inkomen, huis en auto geeft de BufferBerekenaar advies over de hoogte van uw persoonlijke, noodzakelijke buffer. De adviesbuffer is onderverdeeld in inventaris, onderhoud van huis en tuin, onderhoud van de auto, vervanging van de auto en onverwachte rekeningen. Als u op dit moment nog niet het adviesbedrag bezit geeft het Nibud ook een actieplan om het bedrag te bereiken.

BufferBerekenaar

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.