Menu Zoek

Snel naar Bureaublad in Windows

070916_bureaublad_in_beeld_home

Staan er veel vensters open op de Windows-computer en wilt u naar het Bureaublad? De vensters een voor een minimaliseren hoeft niet. Gebruik een handig knopje of sneltoetsen!

Snel naar het Bureaublad? Dat kan op vier manieren:

 1. Met de sneltoets Windows-toets+M.
 2. Met een klik op het verticale balkje aan de rechterkant van de Taakbalk:

  Bureaublad in beeld

 3. Via de Taakbalk: klik met de rechtermuisknop op de Taakbalk en klik op Bureaublad weergeven.
 4. Met de sneltoets Windows-toets+D. Door de toets nogmaals in te drukken ziet u alle vensters weer.

Snel naar het Bureaublad? Dat kan op drie manieren: met de sneltoets Windows-toets+M, de sneltoets Windows-toets+D én met een klik op het verticale balkje aan de rechterkant van de Taakbalk.

Bureaublad in beeld

Werkt de laatste optie niet? Zet de functie dan eerst aan:

 • Klik met de rechtermuisknop ergens op het Bureaublad.
 • Klik op Aan persoonlijke voorkeur aanpassen.
 • Klik op Taakbalk.
 • Klik op Gedrag van taakbalk.
 • Zet een vinkje voor Selecteer de uiterste hoek van de taakbalk om het bureaublad weer te geven.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.