Menu Zoek

Camera draaien tijdens videogesprek in WhatsApp

camera wisselen enter

Tijdens het beeldbellen met WhatsApp iets anders laten zien dan uw gezicht, bijvoorbeeld de nieuwe bank? Wissel dan tijdens het bellen van camera.

Bij een videogesprek ziet u de andere persoon en ziet hij of zij uw gezicht. Soms is het handig om even wat anders in beeld te laten zien. Bijvoorbeeld een nieuw meubel, iemand in de kamer of iets moois in de tuin. U kunt dan de telefoon omdraaien. Maar dat is onhandig, want u weet dan niet precies wat de andere persoon in beeld krijgt. Fijner is het om de camera te draaien.

In het artikel 'Videobellen met WhatsApp' staat hoe u een videochat begint in WhatsApp.

Standaard krijgt u tijdens het beeldbellen uw eigen gezicht in beeld. Maar u kunt ook van camera wisselen, zodat er iets anders in beeld komt.

  • Tik onderin op het pictogram van een camera. Wanneer u dit niet ziet, tik u één keer op het scherm. Dan verschijnen de pictogrammen vanzelf.
  • WhatsApp schakelt over op de camera aan de achterzijde van de telefoon. U ziet in het klein hetzelfde in beeld als uw gesprekspartner ziet, dus bijvoorbeeld de omgeving waarin u zich bevindt.
  • Tik nog een keer op het pictogram met de camera om het beeld weer terug te draaien naar uw gezicht.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.