Menu Zoek

Cellen samenvoegen in Excel

cellen samenvoegen

Losse cellen kan je in Excel samenvoegen tot één cel. Handig voor titels die over meerdere kolommen lopen.

Wie tabellen of overzichten maakt, krijgt vroeg of laat te maken met titels of koppen die over verschillende kolommen door moeten lopen. Dan is het handig om twee of meer cellen samen te voegen. De cellen veranderen dan in één grote cel.

Voeg zo cellen samen in Excel (vanaf Excel 2013):

 • Klik op de cellen die u wilt samenvoegen en houd daarbij de Shift-toets ingedrukt.
 • Klik in het lint op het tabblad Start.
 • Klik in de groep 'Uitlijning' op de tekst Samenvoegen en centreren of op het bijbehorende pictogram Samenvoegen en centreren.

Excel voegt de geselecteerde cellen samen tot één cel.

Cellen samengevoegd in Excel, maar is dat toch niet fijn? Splits de cel dan weer:

 • Klik op de cel.
 • Klik in het lint op het tabblad Start.
 • Klik in de groep 'Uitlijning' op de tekst Samenvoegen en centreren of op het bijbehorende pictogram Samenvoegen en centreren.

Excel splitst de cel weer.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.