SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Pdf-bestand opslaan en afdrukken met Adobe Reader DC

Pdf Wanneer u op internet een pdf-bestand opent, verschijnt deze vaak in een nieuw venster. Het bestand vervolgens opslaan, werkt net iets anders dan in Word of Excel.

Op internet een pdf-document opslaan en afdrukken is zo gedaan. Wie Google Chrome, Firefox of Edge gebruikt, hoeft geen programma te installeren. Gebruikt u Internet Explorer, dan hebt u het programma Adobe Reader nodig. Wij leggen uit hoe u met Adobe Reader een document opslaat en afdrukt. 

Een document opslaan, gaat zo:

  • Klik onderaan op het pictogram 'Een kopie opslaan'Opslaan. Ziet u het pictogram niet, verplaats dan de muis naar de onderkant van het document tot de balk zichtbaar wordt.
  • Kies waar u het document wilt opslaan. Dit doet u door achter 'Opslaan in' de gewenste map te selecteren. 
  • Klik op Opslaan.

Om het document direct te printen, doet u dit:

  • Klik onderaan op het pictogram 'Bestand afdrukken'Afdrukken . Ziet u het pictogram niet, verplaats dan de muis naar de onderkant van het document tot de balk zichtbaar wordt.
  • Selecteer zo nodig de printer die u wilt gebruiken. 
  • Stel eventueel verdere eigenschappen in voor de printer. 
  • Klik op Afdrukken.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.