SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Contactpersoon toevoegen op iPhone/iPad

ios-contactpersoon-toevoegen

Het is handig om de contactgegevens van bekenden in uw telefoon te zetten. Zo kunt u gemakkelijk bellen, sms'en of whatsappen.

De app Contacten op de iPhone en iPad is de digitale variant van het oude bekende adresboekje. Dit is de plek om contactgegevens van bekenden op te slaan. Vervolgens zijn de gegevens uit deze app ook weer te gebruiken in andere apps, zoals Telefoon, Berichten en WhatsApp. 

  • Tik op de app Contacten. Op sommige apparaten is deze app ondergebracht in de map 'Extra's'. Tik dan eerst op Extra's.
  • Tik rechtsboven op het plusteken.
    Contactpersoon toevoegen op iPhone en iPad
  • Typ de voornaam van de contactpersoon.
  • Heeft de achternaam van de contactpersoon een tussenvoegsel? Dan kunt u nog een extra element invoegen. Scrol naar beneden. Tik op Voeg veld toe en tik op Tweede naam. Het extra veld is toegevoegd. Vul hier het tussenvoegsel van de naam in.
  • Tik op Achternaam en typ de naam.
  • Tik op Voeg telefoon toe en typ het telefoonnummer.
  • Standaard staat er voor het nieuwe telefoonnummer 'thuis'. Naast het telefoonnummer zijn er nog andere gegevens in te vullen, zoals e-mailadres, adres en verjaardag. Scrol hiervoor naar beneden en vul de gewenste gegevens in.
  • Alle gegevens ingevuld? Tik dan rechtsboven op Gereed.

De nieuwe contactpersoon staat in de lijst met contactpersonen. 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.